Pühapäev, 4. detsember Tee avaleheks |Hakka fänniks!
saarlane.ee
  Kalender
  Kontaktid
  Dokumendid
  Lemmikviited
  Koputaja
  Kasutaja profiil
Uudised
  Saaremaa
  Hiiumaa
  Eesti
  Välismaa
  Uus meedia
  Arhiiv
Kuulutused
Foorum
Kuhu minna?
Mängud
E-kaart
Galerii
Kataloog
I-kaart
Webmail
Naljanurk
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
  E-post Parool .Uus kasutaja | Unustasin parooli
 
  | prindi | saada sõbrale | kommentaarid e-postile |  
  Lihameistrite võistlussari algab Kuressaarest  
  Sel kevadsuvel saab seitsmes erinevas Eesti linnas teoks lihagrillijate meistrivõistluste sari pealkirjaga "Üle Linna Lihameister". Grill-liha armastavate saarlastele rõõmuks hakkab sari pihta Kuressaarest - 6. mai keskpäeval algab kultuurikeskuse ees võistluse esimene etapp.
Sel suvel korraldatakse Eestis esimest korda võistuküpsetajate võistlussarja "Üle Linna Lihameister". Võistluse eesmärgiks on Eesti parimate lihagrillijate väljaselgitamine ja grillimise kui toiduvalmistamisviisi populariseerimine. "Eesti inimene on harjunud küll rohkem kõrtsis ja baaris istuma, aga meie tahame inimesi välja kutsuda. Tahame neid julgustada õues süüa tegema, õues seda toitu ka sööma ja ühtlasi suve ja ilusat ilma nautima," ütles võistlussarja peakorraldaja Tiit Treve Meie Maale. "Kui suudame inimestesse juba suve alguses grillimiseks entusiasmi süstida ja mõningaid retsepte ja trikke jagada, saavad kõik selle suve grillpeod kindlasti senisest ilmekamaks," lisas ta.
Eesti meistrivõistluste sarjast "Üle Linna Lihameister" võivad osa võtta kõik soovijad, nii ettevõtted kui eraisikud, kes omavad grillahju, grillimise oskust ja head tahtmist. Ühe meeskonna suurus võib olla kuni kuus inimest.
Võistlus on nii osalejatele kui pealtvaatajatele tasuta, korraldajate poolt on kõigile võistlejaile ette nähtud ka vajalik tooraine - Saaremaal tuleb grillimiseks mõeldud searibi Saaremaa Liha- ja Piimatööstuselt ning maitseained annab Paulig. Muidugi võib iga grillmeister kasutada ka oma maitseaineid.
Võistluse juurde kuulub ka kultuuriline programm, oodatud on ka õlle- ja lihamüüjad jne. Päeva lõpetab jätkupidu mõnes kohalikus menukohas.
Grilliürituste sarja korraldab muusikafirma Aidem Pot, mille Saaremaa-poolseks partneriks on Kuressaare Ametikool koostöös Kuressaare kultuurikeskusega. "Samal päeval on meil linnas teisigi suuri üritusi, nii et grillivõistlus täiendab neid meeldivalt," ütles ametikooli hotelli- ja restoraniteeninduse osakonna juhataja Maret Õunpuu, grillipeo Saaremaa-poolne peakorraldaja. Õunpuu sõnul annab grillijate võistlus kõigile professionaalsetele ja hobigrillijatele ideaalse võimaluse omasuguste hulgas kätt proovida ja oma oskusi arendada. "Grillikonkursist võiks välja kujuneda regulaarselt toimuv vabaõhuüritus Saaremaal," avaldas ta lootust.
Võistlejad, aga ka kõik need, kes sooviksid osaleda grillivõistluse züriis, võivad kuni 25. aprillini registreeruda Kuressaare Ametikoolis Maret Õunpuu (tel 251 53 678) või sarja peakorraldaja Tiit Treve (tel 256 54 248) juures.
Sarja kuuluvad grillivõistlused peetakse veel Tartus, Türi-Allikul, Pärnus, Tallinnas, Viljandis ja Rakveres. Iga linnaetapi võitja võistkond saab auhinnaks korraliku grillahju. Kõik etappide võitjad võtavad omavahel mõõtu 23. ja 24. juunil Pärnus toimuval festivalil Grillfest Estonia 2000, kus selgitatakse välja sarja üldvõitja.
 
  Tiiu Talvist Meie Maa 19-04-2000  
 
Jaga | FacebookTwitter  |
 
 
Lisa oma kommentaar
Nimi
E-Post
 

 
 
 
  Otsing Saarlasest
Saada meile vihje sündivast uudisest:


Sinu e-post:

5+4= (summa sõnaga)

» veel
  Kas vaktsineerid end, koroonaviiruse vastu?  
  Jah.  
  Ei.  
  Võibolla.  
  Olen juba vaktsineeritud.  
  Tulemus

Soovita hääletust
 
© Deevision Webgraphics Kontakt | Reklaam | Screensaver | Rss | Külastajaid 2984 Veebimajutus: www.eq.ee