Laupäev, 21. mai Tee avaleheks |Hakka fänniks!
saarlane.ee
  Kalender
  Kontaktid
  Dokumendid
  Lemmikviited
  Koputaja
  Kasutaja profiil
Uudised
  Saaremaa
  Hiiumaa
  Eesti
  Välismaa
  Uus meedia
  Arhiiv
Kuulutused
Foorum
Kuhu minna?
Mängud
E-kaart
Galerii
Kataloog
I-kaart
Webmail
Naljanurk
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
  E-post Parool .Uus kasutaja | Unustasin parooli
 
  | prindi | saada sõbrale | kommentaarid e-postile |  
  Nepallane valmistab saarlastele idamaiseid roogi (3)  
  Esmaspäeval avati Kuressaares endise söögikoha Hong Kong ruumides pidulikult uus restoran Everest, mille üks omanikke ja peakokk on pärit Nepalist, Indias õppinud ja Eesti naise võtnud Kamal Prasad Chalise (32). Söögikoht on juba paar nädalat avatud olnud, ent nüüd otsustati avamine ka pidulikult teha.

Everesti sisse minnes astub Kamal kohe juurde ja hakkab sulaselges eesti keeles rääkima. Seitse aastat tagasi Indias kokana töötades kõnetas teda naisterahvas nimega Svetlana, kes kutsus ta Tallinna toidukohta tööle.

Kamal tuligi. Nüüdseks on ta kokana töötanud erinevates kohtades, näiteks Rakveres pubis ja Tallinnas restoranis Kathmandu. Naise leidis ka Eestist – Haapsalust ning paaril on juba järelkasvu poja näol. Saaremaale kolis Kamal koos perega mõni kuu tagasi, et söögikohta ette valmistada.

Everesti kaasomanik on samuti eksootiliste juurtega – Rootsi kodakondsusega Assad Beigi, kes on pärit Iraanist.

Restoranis pakutakse Hiina, Nepaali ja Tai toite. “See, kes on käinud, tuleb tagasi,” ütleb Kamal. Tema meelest on Everesti Kuressaarde vaja, kuna söögikoht pakub teistsuguseid, eripäraseid toite.

Kaksikud leti taga

Everesti astudes hakkavad kohe silma ka rõõmsad kaksikud leti taga – 19-aastased Riin ja Liina. Tüdrukud räägivad, et restorani mahub sööma umbes 60 inimest ning kõige tellitavam roog on Everesti rullid ehk krõbedaks praetud pannkook täidetud aedviljade, seente ja lihaga. Riin ja Liina ütlevad, et toiduvalik on neil suur: “Oleme menüüd lühemaks teinud, varem oli 112 toitu, nüüd on midagi 90-ga.”

Kamal peab aga kõige huvitavamaks roaks menüüs lambaliha Nepali moodi, millele on lisatud India pähkleid, kookospiima ja vürtse.

Kõige erilisemaks joogiks menüüs on mangolosi, mis koosneb mangopüreest, jogurtist, suhkrust ja jääkuubikutest.

Söögikoha nime Everest valis Kamal: “Mina olen Nepalist pärit ja Everesti mägi on ka Nepalis, sellepärast valisin. Kõik maailma inimesed teavad Everesti.”

Küsimusele, kui pikka iga ta restoranile ennustab, vastab Kamal: “Seda ma ei oska öelda, mis homme juhtub. Proovime paremini, aga ma ei oska öelda.”
 
  Merje Pors Meie Maa 25-07-2007  
 
Jaga | FacebookTwitter  |
 
 
Lisa oma kommentaar
Nimi
E-Post
 
 
 
 
  Otsing Saarlasest
 
<< Juul 2007 >>
ETKNRLP
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  Kas vaktsineerid end, koroonaviiruse vastu?  
  Jah.  
  Ei.  
  Võibolla.  
  Olen juba vaktsineeritud.  
  Tulemus

Soovita hääletust
 
  Päevapakkumised
Facebook
Neti.ee
Google
Parvlaevade sõidugraafik
Ilmakaart
Krediidipank
Swedbank
SEB
Online raadiod
Lingileht
Saaremaa postiindeksid
 Konstantin, Kostel, Tiino, Kindel 
© Deevision Webgraphics Kontakt | Reklaam | Screensaver | Rss | Külastajaid 2431 Veebimajutus: www.eq.ee