Laupäev, 30. september Tee avaleheks |Hakka fänniks!
saarlane.ee
  Kalender
  Kontaktid
  Dokumendid
  Lemmikviited
  Koputaja
  Kasutaja profiil
Uudised
  Saaremaa
  Hiiumaa
  Eesti
  Välismaa
  Uus meedia
  Arhiiv
Kuulutused
Foorum
Kuhu minna?
Mängud
E-kaart
Galerii
Kataloog
I-kaart
Webmail
Naljanurk
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
Toob Saarlase sinuni!
  E-post Parool .Uus kasutaja | Unustasin parooli
 
  | prindi | saada sõbrale | kommentaarid e-postile |  
  Pühadenädal algas ametikoolis munaroogade maitsmisega  
  Kuressaare ametikooli kokandusõpilased tutvustasid eile alanud lihavõttenädalal omavalmistatud munaroogi ning katsid näidiseks kaks pühadelauda.

Õpetaja Maime Koppeli juhendamisel köögis toimetanud teise kursuse õpilaste hommikuse töö tulemusena ootasid lõunal õppehoone fuajees uudistamist-maitsmist šoti munad, marmormunad, naturaalne ja täidisega omlett, kooreta keedetud munad, kuninglik munaroog ja munapuder.

“Päris traditsioonilised lihavõtteroad need vist ei ole, aga kõiki neid munatoite sobib kevadpühade ajal serveerida,” ütles kokanduse eriala õpilane Peeter Berens.

Põnevad toidud

Tema sõnul nimetatud munatoitude valmistamine eriti aeganõudev ega keeruline polnud, huvitav aga küll. Noormehe enda hinnangul oli kõige põnevam roog šoti munad. “Keedad muna ära, paned hakkliha ümber, keerad toidukile sisse ja keema,” õpetas Berens. “Pärast võtad välja, lõikad sektoriteks ja serveerid. Tõeliselt hea toit.”

Samuti pidas noormees omapäraseks ja maitsvaks täidetud omletti köögiviljade ja singiga. Neid kaht rooga tegid tulevased kokad esimest korda.

Lihavõttenädala eilsest avaüritusest sai osa ka küülik Juss, kes mõndagi pakutust oma hambaga järele proovis.

Munavärvimisvõistlus

Täna valmistavad ametikooli kokandusõpilased traditsioonilisi lihavõttetoite, nende seas pashat ja baabat, mida on degusteerima oodatud ka linnarahvas. “Kel huvi, võib retsepte küsida,” soovitas pühadenädala ürituste üks eestvedajaid, õpetaja Õile Aavik.

Homme on kavas koolisisesed munavärvimisvõistlused. 2–4-liikmeliste meeskondade töö tulemust hindab žürii eesotsas ametikooli direktori Neeme Rannaga. Kõigile huvilistele avatud näitus munavärvijate loomingust avatakse ametikoolis kell 15 ning siis tehakse teatavaks ka võistluse tulemused.

Traditsiooni algus

Õile Aaviku sõnul on tema ja õpetaja Reet Truuväärti algatatud lihavõtteürituste eesmärk “nii neid toredaid pühi kui ka kokanduse eriala noorte seas rohkem väärtustada”. “Õpilastele on see hea võimalus oma silmaringi laiendada,” rääkis Aavik. “Kui tavaliselt teatakse munade värvimise ja koksimise kommet, siis nüüd, lihavõttetraditsioone uurides, said noored teada palju uut ja huvitavat.”
 
  Monika Puutsa Meie Maa 03-04-2007  
 
Jaga | FacebookTwitter  |
 
 
Lisa oma kommentaar
Nimi
E-Post
 
 
 
 
  Otsing Saarlasest
 
<< Apr 2007 >>
ETKNRLP
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  Kas vaktsineerid end, koroonaviiruse vastu?  
  Jah.  
  Ei.  
  Võibolla.  
  Olen juba vaktsineeritud.  
  Tulemus

Soovita hääletust
 
  Facebook
Neti.ee
Google
Parvlaevade sõidugraafik
Ilmakaart
Krediidipank
Swedbank
SEB
Online raadiod
Lingileht
Saaremaa postiindeksid
 Kaur, Kauri, Tauri 
© Deevision Webgraphics Kontakt | Reklaam | Screensaver | Rss | Külastajaid 2940 Veebimajutus: www.eq.ee